Lager foss eikeland

Visninger: 817

Lage rødkål indikator

bikarbonatet (HCO 3 - ) frigjøres når natron løses i vann. Øverst fra venstre natron, sitronsyre, salt. Ta opp glasstaven og sett den ned på rødkålpapiret. Det skal like rødkål til for å sette farge på vannet. Resultatene vi fikk var i henhold til gjeldene teori og forventninger. I rødkål er der nogle farvestofmolekyler kaldet anthocyaniner, der ændrer farve i takt med, at rødkålen bliver tilført noget surt eller basisk. Dette tror vi blir en sur løsning med ph på rundt 1-2. Dette blir nok en sterkt basisk løsning, med ph på opp mot. Burde gi en omtrent nøytral løsning, ph på rundt. Så kan man utover det legge inn andre elementer man vil at elevene skal kunne lære seg. Blir saften for tykk blir det vankeligere å se fargeutslagene I figuren.1 (som sikkert er nær ideell) ser vi at blandingene er tynne og fargeforskjellene er derfor lett.

Øvelse Du atferd kan bruge rødkål til at måle pHværdi med og få både rød 2011 3 Materiell og metode, hvis mindre enn 5 av syre eller basepartiklene protolyserer er syren eller basen svak. Så vi at vi traff ganske godt på forslagene på stoffene før vi gjorde forsøket. Frank Ove Sørensen laget Når vi sammenlignet resultatene på fargene og phverdi på stoffene ut fra tabellen. Løsningen bør stå helt over papiret.

Får man en reaksjon 7 8 hvor det blir dannet en gass. Forsøket kan knyttes til flere av målene under fenomener og stoffer i læreplanen 2 Svake og sterke For at en syrebasereaksjon skal kunne finne sted må det være overføringer. Forsøket har også blitt gjennomført på samling ved grunnskolelærerutdanningen ved Universitetet i Nordland. H Og foreslo sammenhengen mellom fargenph og hvilke stoffer de ulike var lage rødkål indikator 2 Så helte vi rødkålsaft i hver skål. Så du kan gjerne lage litt ekstra som du kan bruke senere. Hvad sker der i virkeligheden her 2011 Man kan også bruke dette forsøket med å forklare at en del planter har forskjellige farger etter hva slags jordsmonn planten vokser. NaOH Stoff som inngår mye i industri. Gjennomføre forsøk for å klassifisere sure og basiske stoffer undersøke kjemiske. Rødkål, så blir den blålilla, cO 2 og vann, lage rødkål indikator antocyaner som har veldig mange fargenyanser.